Ob 30 letnici delovanja, izid novega albuma SPREHOD in koncert

 

 

Sprehod


Večer šansonov z Vito Mavrič je izvrstna priložnost, da spoznamo ali obudimo spomin na vrhunce ustvarjanja v 30-letnem umetniškem snovanju dame, ki je s Café teatrom, avtorskimi glasbenimi predstavami in šansonom močno zaznamovala naše kulturno dogajanje.

Tako odlična besedila, da ne bi potrebovala glasbe, in hkrati tako navdihujoča glasba, da zbuja v nas neizrečeno in opojno ter slavi vse, čemur pravimo življenje. To so njene pesmi, zgodbe slehernika, to sta njen glas in dramska igra, ki nas kot na cirkuškem vrtiljaku, polnem luči, zasuče s čudežno močjo najlepših šansonov. Skoznje se bomo sprehodili ob spremljavi njenega pianista Jake Puciharja.

 

»Oder. Luč. Beseda. Glasba. Štirje elementi sveta, ki mu Vita Mavrič pripada z vsem srcem, z njegovim bitjem in svojim žitjem. Njena interpretacija ni lahka ali blagozvočna. Glas je raskav. Ob smehu je jok. Vitin svet ima vse. Le časa ne. Vita je preprosto brezčasna.«

(Jure Longyka, radijec in glasbeni kritik)

 

 

Kupite Nov album na iTunes  ali pri založbi Street13

 

 

VITA MAVRIČ je ena najvidnejših sodobnih izvajalk evropskega šansona, z albumom SPREHOD pa zaokroža svoje tridesetletno popotovanje po zgodovini evropskega šansona z avtorji, ki jim je zvesta že od vsega začetka. Album je glasbeno minimalističen, v ospredju so besedila in interpretacija, zagotovo pa gre za enega od vrhuncev sodobne šansonske diskografije.

/Matej Krajnc, glasbeni kritik/

 

 

 

SIGIC – recenzija albuma
Vesna Milek – Delo
Dnevnik – kritika
Delo – reportaža
DELO- priloga
V al 202 – Na sceni – Predstavitev albuma

 

Val 202 – Nedeljski gost

Revija zarja – intervju – 16.05.2017.

Revija Ženske – reportaža Uspešne ženske – 05.2017.

Objektiv – intervju – 27.05.2017

DELO – Album tedna

Butični koncert / Arhiv RTVSLO